Category Archives: Motivasi

Sayangilah Dirimu.. Kerana Dirimu Begitu Berharga..

By | March 19, 2017

Entry ni adalah status fb saya pada 30 Mei 2013.. Sengaja saya abadikan di blog untuk tatapan & peringatan buat diri sendiri dan rakan2.. Semoga bermanfaat.. ===================================== berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikul~ smlm saya dikejutkan berita ex schoolmate masuk wad tiba2, sampai kena MRI segala.. dapat tau dari fb wife kawan saya tu.. setiap kali… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

By | May 22, 2013

Alhamdulillah semakin ramai para ibu yang mahu memberikan susu badan yang pastinya TERBAIK untuk bayi. Suatu kepuasan yang teramat bila dapat membantu menjayakan penyusuan terutamanya buat klien2 Shaklee saya. Namun begitu, ilmu yang bermanfaat sebaiknya dikongsi supaya kemaslahatan dapat sama2 kita rasai. Entry kali ni saya ingin kongsikan tips2 bagi menjayakan penyusuan. Bukanlah perkara mudah, sangat memerlukan kesabaran… Read More »

Ulangtahun Yang Paling Bermakna

By | April 27, 2013

Semalam saya genap 31 tahun.. Alhamdulillah banyak nikmat yang telah & masih saya terima sepanjang umur ni..  Hopefully semakin bertambah usia, makin banyak amal & makin bijak dalam segala hal.. In Shaa Allah.. Ameen Ya Rabb Semalam jugak saya dapat whatsapps dari kakak saya di kampung, invitation letter ke Shaklee National Conference dah sampai.. Sebenarnya saya tak pasti… Read More »

Put The Glass Down

By | March 22, 2013

A psychologist walked around a room while teaching stress management to an audience. As she raised a glass of water, everyone expected they’d be asked the “half empty or half full” question. Instead, with a smile on her face, she inquired: “How heavy is this glass of water?” Answers called out ranged from 75 gm to 100 gm.… Read More »

Cockroach Theory for Self-development

By | March 17, 2013

At a restaurant, a cockroach suddenly flew from somewhere and sat ona lady. She started screaming out of fear. With a panic strickenface and trembling voice, she started jumping, with both her handsdesperately trying to get rid of the cockroach. Her reaction was contagious, as everyone in her group also gotpanicky. The lady finally managed to push the… Read More »

Fenomena Meminta Sumbangan Di Facebook

By | March 17, 2013

mudah betul sekarang ni kan.. kalau sape2 sakit, nak kena bedah etc2 post je kat fb ni, ramai la nanti yang murah hati nak bagi.. paling banyak mintak sumbangan untuk baby, ye la sape tak sayang anak kan.. namun tak kurang jugak orang dewasa yang mintak sumbangan kat fb ni.. macam2 golongan ada.. saya tak salahkan pihak2 yang… Read More »