Category Archives: Lecithin

Kurus Secara Sihat Dengan Shaklee

By | April 15, 2013

Selalu saya cerita pasal breastfeeding je kan.. Alhamdulilllah rezki Allah bagi, still fully bf Hadif yang dah 1 tahun 5 bulan+.. Target menyusukan sampai 2 tahun makin hampir.. Kalau ada rezki lagi lama, cuba susukan sampai 3 tahun macam abangnya Haziq.. in shaa Allah.. Dah lama nak share pasal kurus ni sebenarnya, tapi teragak2 sebab malu woo nak… Read More »

Lecithin Thirteen??

By | February 20, 2013

13 Khasiat & kebaikan Lecithin yang anda perlu tahu: (1) Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 – 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini. (2) Kenapa org… Read More »