Category Archives: FAQ

Pilihanku… Jutawan Shaklee!!

By | March 19, 2017

semalam berlangsung majlis perhargaan hi tea ekslusif buat warga jutawan shaklee atas pencapaian cemerlang kami di Hotel Palace of Golden Horses.. alhamdulillah syukur Allah lorongkan hati saya untuk sertai group yang hebat ni.. tak cukup dengan free online & offline coaching, event camni pon dapat kami sertai secara percuma!! itulah satu antara banyak lagi faktor yang membezakan group… Read More »

Senarai Penyakit & Suplemen Shaklee Yang Perlu Dihindari

By | May 25, 2013

Jangan malu atau segan bila saya bertanya soalan2 yang berkaitan dengan kesihatan anda.. Itu adalah disebabkan saya mahu memberikan khidmat rundingan yang terbaik buat semua klien saya.. Di sini saya senaraikan jenis2 penyakit dan suplemen shaklee yang perlu dihindari (menurut pembacaan saya): Hyperthyroid – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana di dalamnya terdapat IODINE. Pesakit hyperthyroid tidak digalakkan untuk… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

By | May 22, 2013

Alhamdulillah semakin ramai para ibu yang mahu memberikan susu badan yang pastinya TERBAIK untuk bayi. Suatu kepuasan yang teramat bila dapat membantu menjayakan penyusuan terutamanya buat klien2 Shaklee saya. Namun begitu, ilmu yang bermanfaat sebaiknya dikongsi supaya kemaslahatan dapat sama2 kita rasai. Entry kali ni saya ingin kongsikan tips2 bagi menjayakan penyusuan. Bukanlah perkara mudah, sangat memerlukan kesabaran… Read More »

Ulangtahun Yang Paling Bermakna

By | April 27, 2013

Semalam saya genap 31 tahun.. Alhamdulillah banyak nikmat yang telah & masih saya terima sepanjang umur ni..  Hopefully semakin bertambah usia, makin banyak amal & makin bijak dalam segala hal.. In Shaa Allah.. Ameen Ya Rabb Semalam jugak saya dapat whatsapps dari kakak saya di kampung, invitation letter ke Shaklee National Conference dah sampai.. Sebenarnya saya tak pasti… Read More »

FAQ Healing Crisis

By | March 20, 2013

Anda rasa semakin teruk selepas makan suplemen? Kebanyakan orang menganggapnya sebagai side effects, lantas menghentikan pengambilan suplemen. Sebenarnya, ini dinamakan healing crisis. Jom baca apa kata doktor tentang healing crisis. Sekiranya ada pertanyaan lanjut, bole contact saya k.. =) http://www.anisahhanif.blogspot.com/p/contact-me.html Q:What is healing crisis? A:Healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of… Read More »

Saya Takde Susu!

By | March 19, 2013

Salah Faham #1: Bayi kerap menangis, susu saya tak banyak, jadi saya terpaksa top up dengan formula.. Ibu – ibu yang dikasihi, ketahuilah, hakikat sebenar, saiz perut bayi semasa dalam pantang adalah sangat kecil. Hanya sebesar guli. Tubuh kita akan hasilkan susu berpadanan dengan size perut bayi sahaja. Bayi kerap menangis bukan sebab kita tak cukup susu. Tapi ia… Read More »

MLM Patuh Syariah

By | March 19, 2013

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang… Read More »

Kriteria Soy Protein Yang Berkualiti

By | February 20, 2013

Terlalu ramai yang mempersoalkan perihal soya.. Cancer stimulant lah, itulah, inilah.. Tahukah anda? 90% kacang soya yang ditanam di dunia adalah Genetically Modified Organism (GMO)? Sebab itulah ada kriteria2 tertentu dalam memilih soya yang berkualiti tinggi.. Jom kita sama2 baca & menambah ilmu ya.. Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic Kenapa soybeans mesti ditanam secara… Read More »

Warna Urin Saya Pelik???

By | February 19, 2013

Ramai yang mengadu bahawa warna urin berubah apabila mengambil vitamin Shaklee.. terutama yang mengandungi B-Complex. “AIR KENCING SAYA KUNING PEKAT” Sebenarnya adalah sangat normal apabila mengambil supplement yang mengandungi vitamin B, warna urin akan berubah menjadi kuning cerah. (Urin biasa berwarna kuning pucat). Ini adalah kerana vitamin B merupakan vitamin larut air, dan Riboflavin yang tidak diserap, disingkirkan… Read More »