Category Archives: Family

Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful

By | March 20, 2017

Saya ada pengalaman masam manis sebagai agen takaful & unit trust selama 5 tahun. Dalam banyak-banyak pengalaman selama 5 tahun tu, ada 2 peristiwa yang betul-betul terpahat dalam ingatan saya hingga ke hari ini. Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful  Peristiwa 1 Kami agen takaful diajar untuk call prospek & dapatkan appointment. Personally, saya agak kurang suka dengan… Read More »

Ilmu Pelita Hidup

By | March 19, 2017

Malam tadi macam biasa saya scroll secret support group bisnes sebelum log out fb. Rutin saya selalunya macam tu, mencari ilmu di tempat & kemudahan yang disediakan untuk saya hadam setiap hari. Namun, apa yang dibaca benar2 menyentap naluri keibuan saya: “salam semua saya nak buat kutipan sumbangan kos rawatan untuk sahabat baik saya yang mengalami kecacatan kekal… Read More »

I am a mother of 3. YEAYYY!!

By | March 19, 2017

Assalamualaikum… Terpanggil nak bagi salam dulu kat blog nih. Sebabnya…….DAH SETAHUN TAK UPDATE BLOG!!! Allahuakbar… Macam2 hal berlaku dalam setahun ni. Last time blog updated on Feb 2014. Mac 2014 saya hamil anak ketiga. Alhamdulillah selamat melahirkan puteri pertama saya pada Dec 2014 (pengalaman yang bercampur baur kelahiran baby ketiga ni). Baru je habis tempoh berpantang 🙂 Nur… Read More »

We Make The Time, Not Time Makes Us

By | March 19, 2017

Bulan ni hampir kesemua ibu bapa dicabar dengan ujian anak2 sakit. Well, kebanyakan kenalan saya la kalau tak semua pon hihi… Macam2 sakit ada: Denggi HFMD Herpes Chicken pox High fever (most common) ETC…. Termasuklah diri saya sendiri. Lebih 1 minggu saya ‘renyah’ melayan anak2 tak sihat. Macam tulah bila anak dah lebih dari seorang, akan berjangkit2 lepas… Read More »

Tips: Peranan Pembantu Mengasuh Anak2

By | March 19, 2017

hari ni closing November, alhamdulillah saya dah selamat efektif sejak seminggu lebih yang lepas. memang ramai yang bisnes shaklee ni, tapi yang efektif at appointed rank tu tak semua. alhamdulillah sejak bisnes, saya berjaya efektif/naik rank setiap bulan. kesan tak efektif akan jejaskan bonus RM, award, conference point (free overseas trip setiap tahun) etc2. insyaAllah akan saya huraikan… Read More »

Happy Birthday Sayang… Maafkan Ibu…..

By | March 19, 2017

Di saat menulis entry ini, ibu sedang memangku adik yang demam.. Rasa sangat bersalah pada adik sebab ibu dah lama skip bagi adik makan suplemen.. Maafkan ibu dik… Ibu terlalu mementingkan diri sendiri, sehingga abaikan kesihatan adik.. Dalam masa seminggu ni, dah 2x adik demam… Walhal selama ni adik memang jarang2 skali demam….. Ibu memang plan balik kejap… Read More »

My Push Factor

By | March 19, 2017

entry ini saya tulis bagi menjawab pertanyaan yang sudah berulangkali ditanya pada saya. ramai betul yang bertanya kenapa saya suka sangat bisnes shaklee? saya nak kategorikan jawapan saya pada 5 faktor utama: 1. kerana agamaku SEBELUM BISNES SHAKLEE sepanjang hayat saya bole dikatakan solat tahajud bukanlah amalan harian, mingguan hatta bulanan sekalipun. jarang2 skali saya ‘kuat’ nak bangun… Read More »

Independence Day – July 4th

By | March 19, 2017

Kebiasaannya bila cuti aku akan keluar berjalan ‘shopping’. Shopping dlm istilah mengisi masa yang terluang kerana duduk sorang di perantauan J. Kalo duduk kat hotel tak jalan2, mesti aku termenung kejap..apa yg isteriku tgh buat, haziq dan tuan kecik(panggilan untuk adik) buat apa..gaduh2 lagi ker dan sebagainya, haha.  Kalo shopping pulak barang yg aku suka shopping barang anak2.… Read More »

Sayangilah Dirimu.. Kerana Dirimu Begitu Berharga..

By | March 19, 2017

Entry ni adalah status fb saya pada 30 Mei 2013.. Sengaja saya abadikan di blog untuk tatapan & peringatan buat diri sendiri dan rakan2.. Semoga bermanfaat.. ===================================== berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikul~ smlm saya dikejutkan berita ex schoolmate masuk wad tiba2, sampai kena MRI segala.. dapat tau dari fb wife kawan saya tu.. setiap kali… Read More »

Mealshakes Sangat Bagus Untuk SEMUA!! Menu Sarapan/Sahur Paling Mudah & Lengkap =)

By | June 4, 2013

Alhamdulillah~ Akhirnya dapat saya peruntukkan masa nak update blog pasal Mealshakes.. Ramai sangat yang berminat tapi nak tau secara detail, so update entry kat blog paling sesuai kan? Bole tulis panjang2 hehe.. Secara jujurnya, ramai yang dah pon place order, especially klien2 yang memang pernah beli Mealshakes sebelum ni.. Tak kenal maka tak cinta.. Dah rasa memang nak… Read More »