Category Archives: Breastfeeding

Ilmu Pelita Hidup

By | March 19, 2017

Malam tadi macam biasa saya scroll secret support group bisnes sebelum log out fb. Rutin saya selalunya macam tu, mencari ilmu di tempat & kemudahan yang disediakan untuk saya hadam setiap hari. Namun, apa yang dibaca benar2 menyentap naluri keibuan saya: “salam semua saya nak buat kutipan sumbangan kos rawatan untuk sahabat baik saya yang mengalami kecacatan kekal… Read More »

Mealshakes Sangat Bagus Untuk SEMUA!! Menu Sarapan/Sahur Paling Mudah & Lengkap =)

By | June 4, 2013

Alhamdulillah~ Akhirnya dapat saya peruntukkan masa nak update blog pasal Mealshakes.. Ramai sangat yang berminat tapi nak tau secara detail, so update entry kat blog paling sesuai kan? Bole tulis panjang2 hehe.. Secara jujurnya, ramai yang dah pon place order, especially klien2 yang memang pernah beli Mealshakes sebelum ni.. Tak kenal maka tak cinta.. Dah rasa memang nak… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

By | May 22, 2013

Alhamdulillah semakin ramai para ibu yang mahu memberikan susu badan yang pastinya TERBAIK untuk bayi. Suatu kepuasan yang teramat bila dapat membantu menjayakan penyusuan terutamanya buat klien2 Shaklee saya. Namun begitu, ilmu yang bermanfaat sebaiknya dikongsi supaya kemaslahatan dapat sama2 kita rasai. Entry kali ni saya ingin kongsikan tips2 bagi menjayakan penyusuan. Bukanlah perkara mudah, sangat memerlukan kesabaran… Read More »

Saya Takde Susu!

By | March 19, 2013

Salah Faham #1: Bayi kerap menangis, susu saya tak banyak, jadi saya terpaksa top up dengan formula.. Ibu – ibu yang dikasihi, ketahuilah, hakikat sebenar, saiz perut bayi semasa dalam pantang adalah sangat kecil. Hanya sebesar guli. Tubuh kita akan hasilkan susu berpadanan dengan size perut bayi sahaja. Bayi kerap menangis bukan sebab kita tak cukup susu. Tapi ia… Read More »

Set 3 in 1 Shaklee: Mengandung, Berpantang & Menyusu

By | March 17, 2013

haziq dulu saya berjaya fully bf sampai 3thn tanpa bantuan sebarang suplemen alhamdulillah.. syukur rezki Allah bagi untuk saya & anak.. untuk hadif saya start amalkan shaklee sbb saya nak tambah kualiti susu badan saya (lebih pekat) selain improve kesihatan sendiri.. mmg terasa perbezaan menyusu hero2 saya ni.. badan rasa lebih bertenaga even umur makin meningkat.. susu pon… Read More »