Category Archives: Bisnes

Ulangtahun Yang Paling Bermakna

By | April 27, 2013

Semalam saya genap 31 tahun.. Alhamdulillah banyak nikmat yang telah & masih saya terima sepanjang umur ni..  Hopefully semakin bertambah usia, makin banyak amal & makin bijak dalam segala hal.. In Shaa Allah.. Ameen Ya Rabb Semalam jugak saya dapat whatsapps dari kakak saya di kampung, invitation letter ke Shaklee National Conference dah sampai.. Sebenarnya saya tak pasti… Read More »

Aku Manusia Biasa

By | March 20, 2013

rasa nak gelak pon ade bile orang tanye: “tak penat ke bisnes? dok umah jadi hsewife, anak2 kecik lagi bukan KEJE TAK PERNAH HABIS ke?”alahai~ saya manusia biasa bukannya robot.. mesti la ada rasa penat, stress etc2.. tapi disebabkan saya dah rasa sendiri KEBERKESANAN produk2 shaklee, saya nak share dengan orang lain jugak.. benda BERMANFAAT elok sebarkan ye… Read More »

MLM Patuh Syariah

By | March 19, 2013

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang… Read More »

Fenomena Meminta Sumbangan Di Facebook

By | March 17, 2013

mudah betul sekarang ni kan.. kalau sape2 sakit, nak kena bedah etc2 post je kat fb ni, ramai la nanti yang murah hati nak bagi.. paling banyak mintak sumbangan untuk baby, ye la sape tak sayang anak kan.. namun tak kurang jugak orang dewasa yang mintak sumbangan kat fb ni.. macam2 golongan ada.. saya tak salahkan pihak2 yang… Read More »