Category Archives: Bisnes

Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful

By | March 20, 2017

Saya ada pengalaman masam manis sebagai agen takaful & unit trust selama 5 tahun. Dalam banyak-banyak pengalaman selama 5 tahun tu, ada 2 peristiwa yang betul-betul terpahat dalam ingatan saya hingga ke hari ini. Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful  Peristiwa 1 Kami agen takaful diajar untuk call prospek & dapatkan appointment. Personally, saya agak kurang suka dengan… Read More »

I am a mother of 3. YEAYYY!!

By | March 19, 2017

Assalamualaikum… Terpanggil nak bagi salam dulu kat blog nih. Sebabnya…….DAH SETAHUN TAK UPDATE BLOG!!! Allahuakbar… Macam2 hal berlaku dalam setahun ni. Last time blog updated on Feb 2014. Mac 2014 saya hamil anak ketiga. Alhamdulillah selamat melahirkan puteri pertama saya pada Dec 2014 (pengalaman yang bercampur baur kelahiran baby ketiga ni). Baru je habis tempoh berpantang 🙂 Nur… Read More »

We Make The Time, Not Time Makes Us

By | March 19, 2017

Bulan ni hampir kesemua ibu bapa dicabar dengan ujian anak2 sakit. Well, kebanyakan kenalan saya la kalau tak semua pon hihi… Macam2 sakit ada: Denggi HFMD Herpes Chicken pox High fever (most common) ETC…. Termasuklah diri saya sendiri. Lebih 1 minggu saya ‘renyah’ melayan anak2 tak sihat. Macam tulah bila anak dah lebih dari seorang, akan berjangkit2 lepas… Read More »

Kisah Master Jutawan: Peguam

By | March 19, 2017

Begitu ramai yang inginkan time flexibility walau bagaimana besar skalipon pendapatan mereka. Itu kesimpulan yang saya dapat dari kisah salah seorang Master dalam group kami. Saya petik sedikit luahan rasa beliau: “Alhamdulillah saya yakin semua tersenyum bukak account maybank hari ni kan.. bagi yang baru join & ini bonus pertama anda.. syukur alhamdulillah.. berapa pun jumlah tu syukur… Read More »

Tips: Peranan Pembantu Mengasuh Anak2

By | March 19, 2017

hari ni closing November, alhamdulillah saya dah selamat efektif sejak seminggu lebih yang lepas. memang ramai yang bisnes shaklee ni, tapi yang efektif at appointed rank tu tak semua. alhamdulillah sejak bisnes, saya berjaya efektif/naik rank setiap bulan. kesan tak efektif akan jejaskan bonus RM, award, conference point (free overseas trip setiap tahun) etc2. insyaAllah akan saya huraikan… Read More »

Duit… Duit… Duit!!!

By | March 19, 2017

wahhh mata duitan…. dasat2~ apa nak buat.. memang duit penting kan?? pasal duit semua bole jadi tak tentu hala, betul tak?? makin hari saya makin nampak kepentingan duit ni walaupun saya tak pernah kejar duit pon. tak percaya?? sudah lahhh… ada aku kesah?? hihihi sejak bisnes ni memang mata hati & minda saya terbuka seluas2nya. macam2 permasalahan dunia… Read More »

Tergamakkah Kita??

By | March 19, 2017

Pagi tadi kami saling support each other di group WhatsApp Shaklee Leaders, perkara biasa dalam group kami. Salah satu faktor paling kuat dalam kejayaan sememangnya ukhuwah yang erat antara kami semua. Seringkali kami sharing bermanfaat, namun sharing pagi tadi benar2 menyentuh hati saya. Setiap kali membacanya, saya bergenang air mata. Saya abadikan di blog ini sebagai peringatan buat… Read More »

My Push Factor

By | March 19, 2017

entry ini saya tulis bagi menjawab pertanyaan yang sudah berulangkali ditanya pada saya. ramai betul yang bertanya kenapa saya suka sangat bisnes shaklee? saya nak kategorikan jawapan saya pada 5 faktor utama: 1. kerana agamaku SEBELUM BISNES SHAKLEE sepanjang hayat saya bole dikatakan solat tahajud bukanlah amalan harian, mingguan hatta bulanan sekalipun. jarang2 skali saya ‘kuat’ nak bangun… Read More »

Pilihanku… Jutawan Shaklee!!

By | March 19, 2017

semalam berlangsung majlis perhargaan hi tea ekslusif buat warga jutawan shaklee atas pencapaian cemerlang kami di Hotel Palace of Golden Horses.. alhamdulillah syukur Allah lorongkan hati saya untuk sertai group yang hebat ni.. tak cukup dengan free online & offline coaching, event camni pon dapat kami sertai secara percuma!! itulah satu antara banyak lagi faktor yang membezakan group… Read More »

Senarai Penyakit & Suplemen Shaklee Yang Perlu Dihindari

By | May 25, 2013

Jangan malu atau segan bila saya bertanya soalan2 yang berkaitan dengan kesihatan anda.. Itu adalah disebabkan saya mahu memberikan khidmat rundingan yang terbaik buat semua klien saya.. Di sini saya senaraikan jenis2 penyakit dan suplemen shaklee yang perlu dihindari (menurut pembacaan saya): Hyperthyroid – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana di dalamnya terdapat IODINE. Pesakit hyperthyroid tidak digalakkan untuk… Read More »