Anisah Hanif

I am blogger

Author Archives: Anisah Hanif

My Push Factor

By | March 19, 2017

entry ini saya tulis bagi menjawab pertanyaan yang sudah berulangkali ditanya pada saya. ramai betul yang bertanya kenapa saya suka sangat bisnes shaklee? saya nak kategorikan jawapan saya pada 5 faktor utama: 1. kerana agamaku SEBELUM BISNES SHAKLEE sepanjang hayat saya bole dikatakan solat tahajud bukanlah amalan harian, mingguan hatta bulanan sekalipun. jarang2 skali saya ‘kuat’ nak bangun… Read More »

Pilihanku… Jutawan Shaklee!!

By | March 19, 2017

semalam berlangsung majlis perhargaan hi tea ekslusif buat warga jutawan shaklee atas pencapaian cemerlang kami di Hotel Palace of Golden Horses.. alhamdulillah syukur Allah lorongkan hati saya untuk sertai group yang hebat ni.. tak cukup dengan free online & offline coaching, event camni pon dapat kami sertai secara percuma!! itulah satu antara banyak lagi faktor yang membezakan group… Read More »

Tips Membeli Daging Lembu Segar Di Pasar

By | March 19, 2017

Sharing berguna dari saudara Sharul Nizam Khosim.. Jom sama2 apply lepas ni, selalunya mungkin kita terlepas pandang.. Beliau seorang tokey lembu =)Terdetik untuk berkongsi sedikit tips semasa membeli daging segar di pasar sebagai makluman dan panduan kita semua. Sekiranya tuan/puan ke pasar utk membeli daging lembu segar, saya nasihatkan agar tuan/puan memilih daging yang masih tergantung (selalunya daging pada bahagian paha… Read More »

Independence Day – July 4th

By | March 19, 2017

Kebiasaannya bila cuti aku akan keluar berjalan ‘shopping’. Shopping dlm istilah mengisi masa yang terluang kerana duduk sorang di perantauan J. Kalo duduk kat hotel tak jalan2, mesti aku termenung kejap..apa yg isteriku tgh buat, haziq dan tuan kecik(panggilan untuk adik) buat apa..gaduh2 lagi ker dan sebagainya, haha.  Kalo shopping pulak barang yg aku suka shopping barang anak2.… Read More »

Amalan Sunat Pada Malam Nifsu Syaaban

By | March 19, 2017

Selesai sembahyang Maghrib hendaklah membaca Yasin dengan niat panjangkan umurnya dalam mentaati Allah. Kemudian berdoalah. Kemudian dibacakan pula Yasin dengan diniatkan diluaskan Allah rezekinya yang halal dan diberkatinya, kemudian lalu dibacakan doanya. Kemudian dibacakan pula Yasin dengan niat minta mati dalam iman, kemudian lalu dibacakan doanya. Pada malam Nisfu Syaaban sangat baik memperbanyakkan beristighfar (memohon keampunan) dan taubat… Read More »

Sayangilah Dirimu.. Kerana Dirimu Begitu Berharga..

By | March 19, 2017

Entry ni adalah status fb saya pada 30 Mei 2013.. Sengaja saya abadikan di blog untuk tatapan & peringatan buat diri sendiri dan rakan2.. Semoga bermanfaat.. ===================================== berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikul~ smlm saya dikejutkan berita ex schoolmate masuk wad tiba2, sampai kena MRI segala.. dapat tau dari fb wife kawan saya tu.. setiap kali… Read More »

Mealshakes Sangat Bagus Untuk SEMUA!! Menu Sarapan/Sahur Paling Mudah & Lengkap =)

By | June 4, 2013

Alhamdulillah~ Akhirnya dapat saya peruntukkan masa nak update blog pasal Mealshakes.. Ramai sangat yang berminat tapi nak tau secara detail, so update entry kat blog paling sesuai kan? Bole tulis panjang2 hehe.. Secara jujurnya, ramai yang dah pon place order, especially klien2 yang memang pernah beli Mealshakes sebelum ni.. Tak kenal maka tak cinta.. Dah rasa memang nak… Read More »

Senarai Penyakit & Suplemen Shaklee Yang Perlu Dihindari

By | May 25, 2013

Jangan malu atau segan bila saya bertanya soalan2 yang berkaitan dengan kesihatan anda.. Itu adalah disebabkan saya mahu memberikan khidmat rundingan yang terbaik buat semua klien saya.. Di sini saya senaraikan jenis2 penyakit dan suplemen shaklee yang perlu dihindari (menurut pembacaan saya): Hyperthyroid – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana di dalamnya terdapat IODINE. Pesakit hyperthyroid tidak digalakkan untuk… Read More »

Tips Menjayakan Penyusuan Susu Ibu

By | May 22, 2013

Alhamdulillah semakin ramai para ibu yang mahu memberikan susu badan yang pastinya TERBAIK untuk bayi. Suatu kepuasan yang teramat bila dapat membantu menjayakan penyusuan terutamanya buat klien2 Shaklee saya. Namun begitu, ilmu yang bermanfaat sebaiknya dikongsi supaya kemaslahatan dapat sama2 kita rasai. Entry kali ni saya ingin kongsikan tips2 bagi menjayakan penyusuan. Bukanlah perkara mudah, sangat memerlukan kesabaran… Read More »

Vivix™ Tonik Ajaib Anti Penuaan

By | May 14, 2013

CUBA renungkan wajah ibu dan ayah yang semakin dimamah usia yang dilakari dengan garis-garis halus, terbayang pula bagaimana wajah kita pada usia mereka. Usia yang melangkah tahun demi tahun bakal mengubah bentuk fizikal menyebabkan ramai yang sanggup berbelanja besar untuk ‘mengekalkan keremajaan’ masing-masing. Ada yang menjalani pembedahan plastik yang dikatakan mampu mengembalikan penampilan fizikal seseorang. Ada juga yang… Read More »