Anisah Hanif

I am blogger

Author Archives: Anisah Hanif

Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful

By | March 20, 2017

Saya ada pengalaman masam manis sebagai agen takaful & unit trust selama 5 tahun. Dalam banyak-banyak pengalaman selama 5 tahun tu, ada 2 peristiwa yang betul-betul terpahat dalam ingatan saya hingga ke hari ini. Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful  Peristiwa 1 Kami agen takaful diajar untuk call prospek & dapatkan appointment. Personally, saya agak kurang suka dengan… Read More »

Ilmu Pelita Hidup

By | March 19, 2017

Malam tadi macam biasa saya scroll secret support group bisnes sebelum log out fb. Rutin saya selalunya macam tu, mencari ilmu di tempat & kemudahan yang disediakan untuk saya hadam setiap hari. Namun, apa yang dibaca benar2 menyentap naluri keibuan saya: “salam semua saya nak buat kutipan sumbangan kos rawatan untuk sahabat baik saya yang mengalami kecacatan kekal… Read More »

I am a mother of 3. YEAYYY!!

By | March 19, 2017

Assalamualaikum… Terpanggil nak bagi salam dulu kat blog nih. Sebabnya…….DAH SETAHUN TAK UPDATE BLOG!!! Allahuakbar… Macam2 hal berlaku dalam setahun ni. Last time blog updated on Feb 2014. Mac 2014 saya hamil anak ketiga. Alhamdulillah selamat melahirkan puteri pertama saya pada Dec 2014 (pengalaman yang bercampur baur kelahiran baby ketiga ni). Baru je habis tempoh berpantang 🙂 Nur… Read More »

We Make The Time, Not Time Makes Us

By | March 19, 2017

Bulan ni hampir kesemua ibu bapa dicabar dengan ujian anak2 sakit. Well, kebanyakan kenalan saya la kalau tak semua pon hihi… Macam2 sakit ada: Denggi HFMD Herpes Chicken pox High fever (most common) ETC…. Termasuklah diri saya sendiri. Lebih 1 minggu saya ‘renyah’ melayan anak2 tak sihat. Macam tulah bila anak dah lebih dari seorang, akan berjangkit2 lepas… Read More »

Catitan Buat Diriku

By | March 19, 2017

Saya terima nota motivasi yang sangat bermakna ini melalui group whatsapps beberapa bulan lepas. Sangat terkesan dengan pengisiannya, saya cuba risik siapa penulis tapi tidak berjaya. Di akhir nota, penulis mengingatkan para pembaca untuk menyampaikan nota ini pada semua sambil2 mempraktikkannya dalam kehidupan. Itulah yang saya lakukan, tanpa buang masa saya forward nota yang sangat terkesan di hati… Read More »

Kisah Master Jutawan: Peguam

By | March 19, 2017

Begitu ramai yang inginkan time flexibility walau bagaimana besar skalipon pendapatan mereka. Itu kesimpulan yang saya dapat dari kisah salah seorang Master dalam group kami. Saya petik sedikit luahan rasa beliau: “Alhamdulillah saya yakin semua tersenyum bukak account maybank hari ni kan.. bagi yang baru join & ini bonus pertama anda.. syukur alhamdulillah.. berapa pun jumlah tu syukur… Read More »

Tips: Peranan Pembantu Mengasuh Anak2

By | March 19, 2017

hari ni closing November, alhamdulillah saya dah selamat efektif sejak seminggu lebih yang lepas. memang ramai yang bisnes shaklee ni, tapi yang efektif at appointed rank tu tak semua. alhamdulillah sejak bisnes, saya berjaya efektif/naik rank setiap bulan. kesan tak efektif akan jejaskan bonus RM, award, conference point (free overseas trip setiap tahun) etc2. insyaAllah akan saya huraikan… Read More »

Duit… Duit… Duit!!!

By | March 19, 2017

wahhh mata duitan…. dasat2~ apa nak buat.. memang duit penting kan?? pasal duit semua bole jadi tak tentu hala, betul tak?? makin hari saya makin nampak kepentingan duit ni walaupun saya tak pernah kejar duit pon. tak percaya?? sudah lahhh… ada aku kesah?? hihihi sejak bisnes ni memang mata hati & minda saya terbuka seluas2nya. macam2 permasalahan dunia… Read More »

Happy Birthday Sayang… Maafkan Ibu…..

By | March 19, 2017

Di saat menulis entry ini, ibu sedang memangku adik yang demam.. Rasa sangat bersalah pada adik sebab ibu dah lama skip bagi adik makan suplemen.. Maafkan ibu dik… Ibu terlalu mementingkan diri sendiri, sehingga abaikan kesihatan adik.. Dalam masa seminggu ni, dah 2x adik demam… Walhal selama ni adik memang jarang2 skali demam….. Ibu memang plan balik kejap… Read More »

Tergamakkah Kita??

By | March 19, 2017

Pagi tadi kami saling support each other di group WhatsApp Shaklee Leaders, perkara biasa dalam group kami. Salah satu faktor paling kuat dalam kejayaan sememangnya ukhuwah yang erat antara kami semua. Seringkali kami sharing bermanfaat, namun sharing pagi tadi benar2 menyentuh hati saya. Setiap kali membacanya, saya bergenang air mata. Saya abadikan di blog ini sebagai peringatan buat… Read More »