Kisah Master Jutawan: Peguam

By | March 19, 2017

Begitu ramai yang inginkan time flexibility walau bagaimana besar skalipon pendapatan mereka. Itu kesimpulan yang saya dapat dari kisah salah seorang Master dalam group kami. Saya petik sedikit luahan rasa beliau:

“Alhamdulillah saya yakin semua tersenyum bukak account maybank hari ni kan.. bagi yang baru join & ini bonus pertama anda.. syukur alhamdulillah.. berapa pun jumlah tu syukur & yakin dan percaya jumlah tu akan beranak dan terus beranak jika kalian yakin, nekad dan terus mahu merubah nasib diri. Ramai juga antara anak2 saya yang baru joint dah terus dapat 3 angka.. Excellent..!!

Berapa pun anda dapat syukur.. Saya sendiri agak terkejut melihat bonus saya bulan ni. Agak jauh dari yang saya jangkakan.. Alhamdulillah masuk bulan ke 8 saya join bisnes ni & pendapatan yang saya dapat hampir cecah ke 5 angka. Tiada yang mustahil.. Saya juga benar2 bersyukur kerana di temukan dengan Group ini.. Group yang bukan sahaja mengejar dunia tapi sentiasa ingatkan kita pd akhirat. dan ianya secara sedikit demi sedikit telah merubah diri saya. Alhamdulillah dan syukur pilihan saya dahulu tidak silap.

Rahsia untuk berjaya sebenarnya ada dalam diri kita sendiri.. PERSOALANNYA..?? HENDAK atau TIDAK..?? Jika saya memilih untuk terus selesa dengan apa yang saya ada sekarang, saya yakin saya tak akan ke mana2. Ye saya sudah punya pendapatan tetap sebagai seorang partner dalam sebuah syarikat guaman, saya mempunyai komisyen sampingan atas setiap kes yang saya handle. Jadi kenapa saya perlu buang masa dengan bisnes nie..?? Jawapannya Mudah.. KEPUASANN..!! saya tak rasa puas.., walaupun saya ada gaji yang cukup untuk kehidupan kami sekeluarga, tambah dengan gaji suami tambah dengan part time suami saya as a photographer & designer.. tapi saya tak PUAS.. saya tak puas kerana saya terpaksa korbankan masa saya bersama anak saya, saya terkejar-kejar nak ambil & hantar dia ke sekolah.., saya terlepas banyak masa untuk bersama mereka.. Saya korbankan waktu malam saya, hari cuti saya, sabtu ahad entah ke mana semata2 saya terpaksa jumpa dengan client, sampai satu tahap anak saya bertanya.. “Mama, hari ni u ada client lagi ker.., boleh tak kalau hari ni mama tak de client, lama dah mama tak bawak abg long g playground” huhh saya memang rasa sentap gila..! dan masa tu saya mula sedar.. sampai bila saya harus bermati matian untuk orang lain.. sedangkan saya kene korbankan masa dan perasaan anak saya.

Maka saya mula bangkit, dan saya pasang satu azam..!! Saya mahu anak2 saya membesar depan mata saya, saya mahu hantar dan pergi ambil mereka dari sekolah. saya mahu mulut2 comel itu terus bercerita tentang keghairahan mereka semasa berada di sekolah.. saya mahu membentuk mereka depan mata saya mengikut acuan saya. Jika saya punya jawatan yang hebat, punya gaji yang besar tapi saya tiada semua itu.. bagi saya.. saya belum cukup sempurna sebagai seorang ibu. Mereka merupakan kekuatan utama saya untuk saya terus ke depan dalam bisnes ni. Saya perlu keluar dari COMFORT ZONE untuk saya capai KEPUASAN saya itu.”

Itu luahan beliau sebelum menjadi Master. Push factor beliau adalah kepuasan untuk menjaga anak2 sendiri. Satu push factor yang mudah difahami oleh para ibu. Mungkin tak semua, tapi kebanyakan ibu2 pasti boleh relate dengan perasaan itu. Konsep group kami sememangnya berbeza dengan group2 lain. Syukur Allah lorongkan hati saya join shaklee under group yang tepat. Saya mengambil masa selama 3thn+ sebelum decide nak join shaklee nih. Pelbagai group pernah saya jumpa, ramai orang pernah approach saya tapi Allah cuma bukakan hati saya bilamana saya ‘berjodoh’ dengan group yang benar2 menyokong satu sama lain. Jika saya join under group lain lebih awal, mungkin saya tak berjaya seperti sekarang. Shaklee tak menindas ahli2 yang join lambat. Konsepnya mudah: siapa buat, dia dapat.

Dulu saya tak faham kepentingan group & leader dalam menentukan kejayaan seseorang dalam bisnes ni. Alhamdulillah syukur sangat2 tepat pilihan saya setelah sekian lama observe shaklee ni.. Perancangan Allah tu sangat indah kan?? 🙂

Jika anda rasa entri ini bagus, dan memberi inspirasi kepada orang lain. Mohon anda tekan LIKE Button Di Bawah

Ingin mencari suplemen yang sesuai buat diri anda & keluarga? Atau mahu menjana income 4,5,6 angka dari rumah (atau dari mana2 jua)? 

Hubungi saya: 
Puan Anisah Hussin
mobile: +60126635900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *