Pilihanku… Jutawan Shaklee!!

By | March 19, 2017

semalam berlangsung majlis perhargaan hi tea ekslusif buat warga jutawan shaklee atas pencapaian cemerlang kami di Hotel Palace of Golden Horses.. alhamdulillah syukur Allah lorongkan hati saya untuk sertai group yang hebat ni.. tak cukup dengan free online & offline coaching, event camni pon dapat kami sertai secara percuma!! itulah satu antara banyak lagi faktor yang membezakan group jutawan dengan group2 shaklee yang lain —-> semua tools disediakan secara percuma, bergantung pada diri sendiri nak buat atau tidak sahaja J


saya dan kakak serta anak2 kami bergambar dengan kuda emas J

banyak betul aura positif yang diserap semalam!! satu kisah yang membuatkan saya mengalir air mata bila mendengar sharing salah seorang Master yang dulunya bekerja sebagai jururawat
di IJN.. bagaimana peritnya kehidupannya bersama suami, serba serbi tak cukup nak sara kos hidup yang tinggi bersama anak kecil.. menangis memikirkan cara untuk membantu suaminya meningkatkan taraf ekonomi keluarga.. sekarang sudahpun bergelar Master dan sudah bersara dari IJN!! sebenarnya memang sudah ramai ahli group jutawan yang meninggalkan kerja tetap masing2 dan meneruskan impian kejayaan dunia akhirat bersama jutawan shaklee sepenuh masa J group kami berlatarbelakangkan pelbagai golongan.. antaranya:
  • jurutera
  • doktor
  • peguam
  • jururawat
  • pensyarah
  • guru
  • pelajar (dari kolej hingga peringkat PhD)
  • bekerja sendiri (bisnes lain sebelum sertai shaklee)
  • surirumah —> termasuklah saya J
  • dan pelbagai lagi
sharing session from Masters

sebenarnya saya dah observe shaklee selama 3tahun+ sebelum terbuka hati nak cuba.. lama kan?? sebelum ni saya memang anti suplemen dan anti MLM hihi.. tapi selepas buat thorough research, saya benar2 yakin dengan kualiti produk2 shaklee dan syarikat antarabangsa yang menerajui industri MLM sejak tahun 1956 lagi ni!! well established serba sedikit intipati dari online research saya:

1.) Dr. Forrest C. Shaklee’s first product in 1915 was called “Vitalized Minerals” in which he isolated natural compounds from vegetables for their mineral values. He was joined in the same year and kept contact with the young Polish biochemist, Casimir Funk, who called his compounds “vitamins” This was the first use of the word vitamins. The product has been developed and improved from time to time and now it is known as Vitalizer (Vitalea in Malaysia). This is multivitamin pioneer.


2.) Dr. Shaklee was a chiropractor who went through school with his friend, B.J. Palmer, the father of chiropractic care. Dr. Shaklee also held degrees in nutrition, biochemistry, philosophy and divinity.


3.) In 1924, Dr Shaklee built a complete health care center with a staff of chiropractors, osteopaths, internist, general practitioners and surgeons. For the first time Dr. Shaklee’s formulations for food supplements were packaged and dispensed.


4.) In 1928, he developed a sensible diet regimen he recommended to all his patients. This diet was similar to the Food Guide pyramid currently recommended by the United States Department of Agriculture, with emphasis on grains, fruits and vegetables and a minimum of fats and sugar.

5.) In January 1929 he was ordained a minister and in 1933, he officially received his doctor of divinity degree. His deep concern for the spiritual part of life eventually took shape as the Shaklee philosophy.

6.) He practiced chiropractic until he was 65 years old. Then he launched the Shaklee Corporation to market the products he spent his lifetime developing. His dream was to share the products and better health with the world.

7.) Shaklee nutritional products are recognized by the government as food. Many nutritional companies are considered drug companies.

8.) Shaklee is the world’s largest provider of vitamins and minerals, and is considered to be the leader in the nutritional industry.

9.) Shaklee has their own products clinically tested by outside, unbiased sources (such as Yale University and Harvard University) providing scientific proof that these products break down and are utilized by your body. Hundreds of these tests are published in peer-reviewed nutritional and medical journals such as:


a. The American Journal of Clinical Nutrition

b. The Journal of Nutrition


c. The Journal of the American Dietetic Association


d. The Journal of Applied Physiology, and

e. The American Journal of Cardiology

10.) Some companies cite clinical studies, but their actual products have never been tested because law does not require it.

11.) Shaklee products are all balanced and are the most natural supplements available. Being whole food, they contain essential known nutrients, unknown nutrients, phytochemicals and enzymes.

12.) Shaklee has its own research and development lab in Hayward, California, and a second lab built in conjunction with the Stanford University in Palo Alto, California.

13.) The Shaklee manufacturing plant is in Norman, Oklahoma. -Most vitamin companies just purchase their vitamins from a central lab and put their own labels on them.

14.) Shaklee spends in excess of $12 million per year on research and testing. Shaklee has over 150 scientists on staff, and an advisory board consisting of doctors, professors, and scientists from leading industries and universities around the world.

15.) As many as 176 separate tests for purity, potency and safety are performed on the ingredients for a single product. All Shaklee product claims have documented substantiation. Products undergo as many 262 separate quality assurance tests throughout the manufacturing process.

16.) SHAKLEE PRODUCTS ARE 100% GUARANTEED!

Allah benar2 sayangkan saya.. syukur alhamdulillah.. dilorongkan hati saya ke group ni walaupun dulu saya tak faham betapa pentingnya memilih group yang betul untuk berjaya dalam bisnes yang sememangnya menjanjikan pulangan yang lumayan jika kita benar2 serius dan komited.. group yang melahirkan paling ramai leaders dalam masa yang paling singkat setakat ini.. begitu ramai ahli yang dulunya join pelbagai MLM lain mengakui keunikan dan keadilan marketing plan shaklee!! banyak insentif yang ditawarkan selain untung runcit (menurut mereka, selalunya MLM lain hanya mengharapkan untung runcit sahaja.. perih jerih downline selalunya upline yang lebih untung).. sememangnya shaklee benar2 adil.. dah banyak contoh, bonus ‘anak’ lebih besar dari bonus ‘mak’.. sebab tu, saya tak menyesal walaupun ambil masa 3thn+ untuk menjadi ahli.. tiada penganiyaan buat ahli2 yang join lambat – SIAPA BUAT, DIA DAPAT J


parade bagi rank Coordinator ke atas.. alhamdulillah J

ramai yang bertanya KENAPA saya memilih Shaklee dan kenapa saya sayangkan organisasi kelolaan saya sendiri – Empire Jutawan.. ada juga saya share sebelum ini.. semoga entry2 ini dapat menjawab sedikit sebanyak persoalan di hati pembaca.. banyak lagi sebab lain tapi panjang sangat nak saya huraikan dalam satu entry saya komited ingin membantu meningkatkan taraf kesihatan dan ekonomi masyarakat.. insyaAllah.. semoga jihad saya yang sedikit ini diberkati Allah dunia dan akhirat.. Aameen Ya Rabb~

sebahagian warga jutawan yang hadir



jangan segan silu hubungi saya untuk sebarang pertanyaan.. malu bertanya sesat jalan J

let me help you;

012-6635900

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *