Ulangtahun Yang Paling Bermakna

By | April 27, 2013

Semalam saya genap 31 tahun.. Alhamdulillah banyak nikmat yang telah & masih saya terima sepanjang umur ni..  Hopefully semakin bertambah usia, makin banyak amal & makin bijak dalam segala hal.. In Shaa Allah.. Ameen Ya Rabb

Semalam jugak saya dapat whatsapps dari kakak saya di kampung, invitation letter ke Shaklee National Conference dah sampai.. Sebenarnya saya tak pasti dapat award ke tak sebelum ni, walaupun memang saya usaha sehabis baik untuk dapatkan tiket free ke event ni hehe.. Suami pon Shaklee bagi free jugak alhamdulillah.. Sebelum ni saya memang tak pernah aktif mana2 MLM, sebab mind set saya memang agak anti MLM ni.. Macam menganiaya ahli2 yang join lewat bagi saya.. Jerih payah downline, upline yang untung.. Tapi bila saya join Shaklee, mata & minda saya terbuka luas.. Betapa adilnya sistem shaklee – BONUS ADALAH SETIMPAL DENGAN USAHA.. Ramai yang cakap semua MLM same modus operandi.. Well, SHAKLEE IS DIFFERENT.. Khususnya group kami JUTAWAN.. Bole refer sini untuk maklumat lanjut..

Semua surat penting memang pos ke rumah mak sebab rumah sendiri selalu tinggal.. Frequent traveller hehe

Sejak saya resign lepas kawen, memang macam2 dah saya usahakan untuk majukan diri & improve ekonomi.. Dalam masa 6 tahun ni, antara yang pernah saya cuba:
– jadi agen Public Mutual
– jadi wakil takaful
– jual perfume
– jual minyak ubat serbaguna
– jual batik terengganu
dan banyak lagi yang saya pon dah tak ingat, memang macam2.. Tapi semuanya tak beri kepuasan pada diri saya.. Something is missing – PASSION.. Ada je halangan dalam semua bidang ni yang buatkan saya jadi tak sepenuh hati.. 
Dengan Shaklee, macam2 perkara baru & bermanfaat yang saya dapat.. Asalnya saya minat dengan produk alfalfa (baca sini) sebab nak cari maajun yang tak beri kesan negatif pada kesihatan saya & baby.. Setahun lepas, anak saya Hadif masuk wad 10 hari due to infection (kata doktor).. Baru 5bulan masa tu..Tapi saya sebagai ibu & suami saya sebagai ayah rasa maajun yang saya makan masa tu salah satu penyebab.. Asalnya baby naik bisul.. Lepas satu, satu keluar.. Lepas tu baru kena infection, sebab luka bisul tu terdedah & menyebabkan jangkitan.. Kesian anak ibu~

Hadif baru lepas operation tahun lepas, baru 5 bulan dah kena bius.. Takpela pengalaman.. Bersyukur waktu senang dan susah.. Alhamdulillah~

Bila saya dah rasa sendiri keberkesanan produk2 Shaklee, barulah saya yakin nak share dengan orang lain.. Mula2 saya start share dengan family.. Kemudian kawan2 kat UTM.. Lepas dah ada keyakinan  & tepis semua rasa malu, was2 nak bisnes (bila saya fikir2 balik memang tak sepatutnya ada) saya start sharing di FB.. Permulaan saya bisnes, memang kurang sambutan.. Tapi saya tak give up, saya betulkan NIAT – nak bantu semua orang lebih sihat & improve ekonomi orang Islam (ekonomi sendiri & anak2 bisnes saya).. Banyak manfaat yang saya dapat sepanjang buat bisnes ni, manfaat dunia & akhirat in shaa Allah.. Alhamdulillah syukur~
Apa ciri2 bisnes Shaklee ni, sampaikan sangat2 saya suka?
Flexible
Owh faktor ni memang sangat2 penting bagi saya.. Sebab saya memang TAKNAK tinggalkan anak2 saya untuk pergi kursus, buat sale etc2.. Sebab tu saya bole bisnes dari US, selama 3 bulan saya ke sana sebab temankan hubby outstation.. Masa  tu baru sebulan saya join Shaklee.. Saya bole bisnes ikut cara & keselesaan saya sendiri.. Mentor2 & upline tak kisah macamana saya nak buat skalipun, sebab lain orang lain cabaran hidup.. Terpulang pada diri masing2.. Ini bisnes sendiri – bukan bisnes upline or downline or sesape je.. Kalau NAKKK bonus besar, USAHA pon kena besar jugak 😉
Knowledge
Dalam masa 6 bulan saya join Shaklee ni, memang banyak sungguh ilmu yang saya dapat.. Ilmu dunia & ilmu akhirat.. Macam tazkirah online pon ade kadang2 bisnes Shaklee ni hehe.. Segala info sudah tersedia, hanya di hujung jari.. Siapa yang memang sungguh2 NAKKK memang akan mencari ilmu.. KNOWLEDGE IS POWER =)
Adil
Career plan Shaklee memang sangat2 adil.. Ahli yang join lambat bole dapat lebih dari ahli yang join awal.. Segalanya bergantung sejauh mana usaha masing2.. Kalau nak tau lebih lanjut pasal career plan ni, bole contact saya k.. Nak explain kat sini nanti panjang lebar plak 😉
Ukhuwwah
Masa mula2 saya join, frenlist saya di FB lebih kurang 700+ saja, arini dah mencecah hampir 1300 orang dalam list saya.. Group besar kami jutawan ada lebih 4000 orang ahli, semua benda kami discuss dalam group.. Walaupun masing2 tak pernah bersua muka, just communicate online tapi ukhuwwah yang terjalin sangat rapat.. Saya pon ada group saya sendiri, in shaa Allah group saya pon makin berkembang dari hari ke hari.. Ameen~
Produk
Memang produk2 Shaklee adalah antara kualiti TERBAIK seluruh dunia.. Since 1956 lagi, masuk market Malaysia 1990an.. Tagline Shaklee – ALWAYS SAFE, ALWAYS WORK, ALWAYS GREEN.. Shaklee difference ada saya sertakan gambar di sini.. Yes, Shaklee products are 100% natural.. Testimony of all time ada di sini
Bonus
Saya pernah baca somewhere (link saya dah lupa sebab masa tu saya tak ambil kisah sangat) dalam banyak2 MLM seluruh dunia, Shaklee yang memberi paling banyak CASH pada ahli2 yang aktif.. Walaupun time ekonomi down, Shaklee tetap bayar paling banyak.. Bole google sendiri kalau tak percaya, korek2 nanti jumpa la tu 😉
Kat Malaysia, paling tinggi bayaran setakat ni 6 angka sebulan.. Menurut Shaklee, ada leader2 oversea yang dapat bonus 7 angka sebulan.. Ye SEBULAN bukan setahun.. Saya sendiri masih di tahap 4 angka sebulan, in shaa Allah bakal join 5 figure club.. Sedang berusaha bersungguh2 ke arah itu.. Tapi semua ni bukannya dapat dalam masa sehari k.. Step by step, bonus setimpal usaha.. Takde istilah skim cepat kaya ni, kejayaan tiada yang datang bergolek.. NO SUCCESS IS COINCIDENCE 😉
Apa yang anda perlukan untuk memperoleh semua ini? Hanya bermodalkan RM65 dan sekeping HATI YANG CEKAL.. Hubungi saya jika anda benar2 ingin dibantu.. Baik mahu lebih sihat, lebih bijak, lebih bahagia, lebih kaya atau apa2 jua sekalipun.. In shaa Allah saya akan cuba bantu anda, dengan syarat anda MAHU DIBANTU.. Siapa yang tak mahu, saya tak paksa =)
Anisah Hussin (SID 907171)
012-6635900

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

One thought on “Ulangtahun Yang Paling Bermakna

  1. Pingback: Pengalaman Masam Manis Jadi Agen Takaful - Healthy Body, Healthy Mind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *