Monthly Archives: March 2013

Put The Glass Down

By | March 22, 2013

A psychologist walked around a room while teaching stress management to an audience. As she raised a glass of water, everyone expected they’d be asked the “half empty or half full” question. Instead, with a smile on her face, she inquired: “How heavy is this glass of water?” Answers called out ranged from 75 gm to 100 gm.… Read More »

Aku Manusia Biasa

By | March 20, 2013

rasa nak gelak pon ade bile orang tanye: “tak penat ke bisnes? dok umah jadi hsewife, anak2 kecik lagi bukan KEJE TAK PERNAH HABIS ke?”alahai~ saya manusia biasa bukannya robot.. mesti la ada rasa penat, stress etc2.. tapi disebabkan saya dah rasa sendiri KEBERKESANAN produk2 shaklee, saya nak share dengan orang lain jugak.. benda BERMANFAAT elok sebarkan ye… Read More »

FAQ Healing Crisis

By | March 20, 2013

Anda rasa semakin teruk selepas makan suplemen? Kebanyakan orang menganggapnya sebagai side effects, lantas menghentikan pengambilan suplemen. Sebenarnya, ini dinamakan healing crisis. Jom baca apa kata doktor tentang healing crisis. Sekiranya ada pertanyaan lanjut, bole contact saya k.. =) http://www.anisahhanif.blogspot.com/p/contact-me.html Q:What is healing crisis? A:Healing crisis is a process in which the body undergoes an intense period of… Read More »

Saya Takde Susu!

By | March 19, 2013

Salah Faham #1: Bayi kerap menangis, susu saya tak banyak, jadi saya terpaksa top up dengan formula.. Ibu – ibu yang dikasihi, ketahuilah, hakikat sebenar, saiz perut bayi semasa dalam pantang adalah sangat kecil. Hanya sebesar guli. Tubuh kita akan hasilkan susu berpadanan dengan size perut bayi sahaja. Bayi kerap menangis bukan sebab kita tak cukup susu. Tapi ia… Read More »

MLM Patuh Syariah

By | March 19, 2013

1. Produk MLM ini mestilah dibeli dengan tujuan yang sebenarnya (seperti produk yang benar-benar bermanfaat dan dibangunkan dengan serius seperti ubat-ubatan berkualiti, unik dan lainnya). Justeru, produk MLM yang kabur kualiti dan kegunaannya tidaklah dibenarkan kerana ia hanyalah bertujuan untuk mengabui dalam undang-undang dan hukum Shariah, ia tiadalah halal di sisi Shariah. Justeru, kekuatan MLM itu ialah kepada produknya yang… Read More »

Set 3 in 1 Shaklee: Mengandung, Berpantang & Menyusu

By | March 17, 2013

haziq dulu saya berjaya fully bf sampai 3thn tanpa bantuan sebarang suplemen alhamdulillah.. syukur rezki Allah bagi untuk saya & anak.. untuk hadif saya start amalkan shaklee sbb saya nak tambah kualiti susu badan saya (lebih pekat) selain improve kesihatan sendiri.. mmg terasa perbezaan menyusu hero2 saya ni.. badan rasa lebih bertenaga even umur makin meningkat.. susu pon… Read More »

Cockroach Theory for Self-development

By | March 17, 2013

At a restaurant, a cockroach suddenly flew from somewhere and sat ona lady. She started screaming out of fear. With a panic strickenface and trembling voice, she started jumping, with both her handsdesperately trying to get rid of the cockroach. Her reaction was contagious, as everyone in her group also gotpanicky. The lady finally managed to push the… Read More »

Fenomena Meminta Sumbangan Di Facebook

By | March 17, 2013

mudah betul sekarang ni kan.. kalau sape2 sakit, nak kena bedah etc2 post je kat fb ni, ramai la nanti yang murah hati nak bagi.. paling banyak mintak sumbangan untuk baby, ye la sape tak sayang anak kan.. namun tak kurang jugak orang dewasa yang mintak sumbangan kat fb ni.. macam2 golongan ada.. saya tak salahkan pihak2 yang… Read More »