My Journey Begins

By | March 22, 2017
Bismillahirrahmanirrahim..

Finally.. Lepas jugak buat entry blog. Untuk first entry ni saya nak share pasal produk yang mula2 buat saya ‘terjebak’ dengan shaklee.. ALFALFA


 


Alfalfa nih actually satu perkataan dalam bahasa arab yang membawa maksud ‘raja segala tumbuhan’. Saya tertarik dengan alfalfa ni asalnya sbb fungsinya dalam hubungan suami isteri.. Specifically untuk mengetatkan otot yang longgar selepas melahirkan anak. Rasanya hampir semua wanita yang dah bersalin memang concern dengan isu ni. Betul tak? Sebelum ni ada makan maajun tapi tak serasi dengan anak (fully bf) kesian baby naik bisul… Ada gambar baby lepas operation di sini.. Then amalkan minum air rebusan manjakani, tapi sbb lifestyle saya masa tu yang asyik berulang alik johor-nilai payah jugak nak disiplin buat air rebusan tu. Isnin-jumaat dok hotel, sabtu ahad je ade kat rumah di nilai.. Banyak masa habis dalam perjalanan, balik rumah nak berkemas segala bagai.. Reputasi shaklee alfalfa complex yang memang diakui selamat, mudah & semestinya berkesan buat saya betul2 teringin nak try makan. Nak rasa sendiri betul ke best alfalfa ni?


Alhamdulillah lepas consume secara konsisten selama sebulan lebih kurang, saya sendiri dpt rasakan perubahan positif… Rasa lebih ‘ketat’… malu jugak nak share nih, tapi benda baik elok dikongsi kan.. sharing is caring hihihi… Baby pon tak meragam malahan susu badan makin meriah!! Selain tu saya perasan hidung saya nih kurang buat hal, kalau tak pagi2 memang sok sek sokmo.. Memang saya ada resdung sket.. Saya pon buat la online research pasal kelebihan alfalfa, masyaAllah banyak sungguh rupanya. Bukan perempuan aje ye… Lelaki pon elok makan alfalfa ni. Berikut serba sedikit ringkasan online research saya:

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat & mineral drpd mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potassium, fosforus & zat besi. Antara kelebihan & khasiat alfalfa untuk lelaki & wanita ialah:

  • -dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
  • -melegakan sakit sendi & belakang
  • -bagus untuk alergi, resdung & eczema
  • -meneutralkan asid dalam badan (baik untuk pesakit gout)
  • -menghilangkan kelesuan & tekanan
  • -menghilangkan masalah keputihan
  • -melegakan sembelit
  • -mencuci usus bagi membuang toxic
  • -merawat athritis & athma
  • -mencuci buah pinggang & merawat kencing kotor
  • -membesar & menegangkan payudara bagi wanita
  • -memulihkan urat selepas bersalin
  • -bertindak sebagai kacip fatimah bagi para isteri
  • -meningkatkan stamina para suami
  • -memberi kelegaan semasa haid
  • -milk booster
  • -dan banyak lagi… 1001 kegunaan

Saya sangat bersyukur sebab dibukakan hati untuk mencuba shaklee alfalfa complex ni.. Pada mulanya saya fokus untuk mengekalkan keharmonian rumahtangga, tak sangka banyak sungguh bonus tambahan yang saya dapat. Alhamdulillah.. Saya yakin, pasti ramai lagi yang inginkan manfaat yang sama. Jangan silu, jangan segan.. Hubungi saya untuk mendapatkan ‘raja segala tumbuhan’ ni. InsyaAllah, anda takkan menyesal…

Anisah Hussin (SID 907171)
012-6635900

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
 
 
Produk ini mengandungi alfalfa (Medicago sativa). Individu yang menghidap lupus eritematosus sistemik perlu meminta khidmat rundingan pakar sebelum mengambil produk ini.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *